utorok, 23 apríla, 2024
Článok-škola

Štvrtáci na mobilite v Českej republike

Od 21. novembra do 2. decembra 2022 sa štrnásť vybraných žiakov zo IV.A a IV.D v sprievode Ing. Lenky Huňorovej zúčastňuje v rámci programu ERASMUS+ študijného pobytu v Jičíne a 12 vybraných žiakov zo IV.B a IV.BE s Ing. Radomírom Kováčikom v Hradci Králové vo firme Smart BIT.

Informatici z technického lýcea  spolu so žiakmi odboru informačné a sieťové technológie majú úspešne za sebou prvý týždeň mobility na partnerskej škole Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola, Jičín. Odborný program v laboratóriách školy na tému „Chytrý dum“ zahŕňal elektrotechnické merania,  zapájanie PC sietí, prácu  s PLC automatmi, senzormi a 3D tlač. Počas odbornej exkurzie do podniku Deprag CZ v meste Lázně Bělohrad sme mali možnosť vidieť výrobu pneumatického náradia (brúsiek) a programovanie priemyselného robota.

Popoludňajší program je tiež bohatý, máme k dispozícii veľkú telocvičňu, navštívili sme miestne múzeum a Jičínsku hvezdáreň. V sobotu sme absolvovali celodenný výlet do Prahy, ktorého hlavnou náplňou bola prehliadka expozícií Národného múzea.

V druhom týždni pokračujeme v odbornom programe a tešíme sa na exkurziu do Mladej Boleslavy, kde navštívime výrobný závod Škoda, múzeum automobilky i letecké múzeum.

Ing. Lenka Huňorová

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube