štvrtok, 25 apríla, 2024
Článok-škola

Okresné kolo 45. ročníka súťaže stredoškolskej odbornej činnosti

Každý rok sa naša škola aktívne zapája do súťaže Stredoškolská odborná činnosť. Stredoškolská odborná činnosť predstavuje záujmovú činnosť žiakov denného štúdia stredných škôl (gymnázií, stredných odborných škôl, konzervatórií). Práci SOČ sa venujú nielen v škole v čase vyučovacieho procesu, ale aj mimo vyučovania vo svojom voľnom čase. Žiaci pracujú samostatne alebo v kolektíve, s pomocou školiteľa alebo konzultanta.

Dňa 9.3.2023 sa konalo okresné kolo už 45. ročníka súťaže SOČ. Organizátorom okresného kola súťaže SOČ bola ako po iné roky už tradične naša škola (Stredná priemyselná škola technická, Novomeského 5/24, Martin).

V aktuálnom ročníku súťaže žiaci zo 6 škôl odprezentovali 43 súťažných prác a súťažilo sa celkom v 15-tich súťažných odboroch. Hodnotiace komisie pracovali v štyroch skupinách. Ich neľahkou úlohou bolo posúdiť kvalitu súťažných prác a určiť poradie resp. umiestnenie súťažiacich.

Žiaci z 1. a 2. miesta nás budú reprezentovať na krajskom kole súťaže, ktoré sa uskutoční dňa 28.3.2023, ktoré bude zabezpečovať Stredná priemyselná škola informačných technológií v Kysuckom Novom Meste.

Postupujúcim samozrejme srdečne gratulujeme a prajeme veľa úspechov pri reprezentácii okresov Martin a Turčianske Teplice v silnej konkurencii rovesníkov.

Výsledková listina okresného kola súťaže SOČ za okres Martin a Turčianske Teplice zo dňa 9.3.2023 je tu. Foto zo súťaže nájdete po kliknutí na link tu.

Ing. Eva Kopasová

(okresná koordinátorka súťaže SOČ)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube