nedeľa, 28 apríla, 2024
Článok-škola

Prednáška pre žiakov technického lýcea

Vo stredu, 28.11.2018, navštívili našu školu pracovníci spoločnosti Siemens Healthineers , Ing. Sylvia Kissa (analytik riešení) a Ing. Tomáš Kubiš (softvérový inžinier a náš bývalý žiak). Pripravili pre žiakov 3. a 4. ročníka technického lýcea so zameraním na informatiku prednášku Softvérový vývoj – od požiadaviek zákazníka k programu .
Siemens Healthineers vyvíja na Slovensku celosvetovo využívaný softvér pre zobrazovaciu diagnostiku, čiže pre čítanie obrázkov z medicínskych prístrojov, ako sú počítačový tomograf alebo magnetická rezonancia. Firma v súčasnosti zamestnáva na Slovensku zhruba 280 odborníkov pre návrh, vývoj a testovanie medicínskeho softvéru.
Okrem toho, čo všetko je potrebné pre vývoj softvéru od požiadaviek zákazníka až po jeho nasadenie do prevádzky, sme sa dozvedeli aj základné informácie o spoločnosti, čím sa zaoberá, s akými technológiami pracuje a s kým spolupracuje, čo robí softvérový inžinier, aký je význam testovania medicínskeho softvéru, ale aj to, ako by vývoj softvéru vyzerať nemal. Pozreli sme si aj ukážky práce v softvéri syngo.via.

Ďakujeme za zaujímavú prednášku a tešíme sa na ďalšiu.

RNDr. Miroslava Šturmová

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube