streda, 8 mája, 2024
Článok-škola

Školské kolo programátorskej súťaže Python Cup 2018

V stredu 18. 4. 2018 sa na našej škole uskutoční pilotný ročník súťaže v programovaní pre žiakov, ktorí majú záujem o programovanie v jazyku Python s využitím jeho grafických možností pomocou modulov turtle a tkinter.

Aktuálne je prihlásených 15 žiakov triedy 3.A. Žiaci, ktorí majú záujem  prihlásiť sa do súťaže, môžu tak urobiť u pani učiteľky Huňorovej do utorka 17. 4. 2018.

Súťaž organizuje Fakulta matematiky, fyziky a informatiky Univerzity Komenského v Bratislave. Podrobné informácie nájdete na adrese http://edi.fmph.uniba.sk/~tomcsanyiova/PythonCup/

Aktualizácia:

Do pilotného ročníka celoslovenskej súťaže v programovaní v jazyku Python sa v stredu 18. 4. 2018 zapojilo  trinásť  žiakov školy odboru technické lýceum.

Žiaci riešili v časovom limite 90 minút tri úlohy, pri ktorých využívali grafické možnosti jazyka Python s využitím modulov turtle a tkinter.

Súťaž organizuje  Fakulta matematiky, fyziky a informatiky Univerzity Komenského v Bratislave. Podrobné informácie nájdete na adrese http://edi.fmph.uniba.sk/~tomcsanyiova/PythonCup/

Výsledky a umiestnenia jednotlivých žiakov budú zverejnené v priebehu 2 týždňov od uskutočnenia súťaže.

Ing. Lenka Huňorová, učiteľka odborných predmetov

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube