utorok, 16 apríla, 2024
Článok-škola

Exkurzia vo firme

Dňa 22.11.19 sme v rámci exkurzie navštívili podnik Krauss-Maffei. Po úvodnej prednáške o histórii firmy a zoznámení sa s jej výrobným portfóliom, sme si nahodili oceľové špice a prešli sme výrobné haly. V Krauss-Maffei vyrábajú elektro rozvodné skrine pre vstreko-lisy ako aj rôzne rozvodnice na objednávku. Bolo veľmi zaujímavé vidieť halu, kde sa s obrovského množstva jednotlivých skladových položiek postupne stane hotová rozvodná skriňa, zapojená, upravená a dôkladne otestovaná.
V druhej hale sa vyrábali a montovali vstrekovacie lisy na výrobu plastových dielov. Nahriaty materiál pod tlakom desiatok barov vtláčajú do foriem ohromné hydraulické lisy. Sú to stroje, ktoré sa vyrábajú na objednávku presne podľa požiadaviek zákazníka a ich cena je častokrát viac ako 150 tisíc €. Na konci sme dostali celkom zaujímavý prezent – misku vyrobenú vo firme počas testovania lisov.
Každopádne Krauss-Maffei je firma, ktorá pre svojich zamestnancov zaviedla nie len v Nemecku vysokú kvalitu pracovného prostredia a má celkom zaujímavé benefity, čo, bohužiaľ, na Slovensku nie je také bežné.

Mgr. Jozef Kostolník

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube