štvrtok, 25 apríla, 2024
Článok-škola

Tradičné Vianočné trhy na SPŠT v Martine

V predposledný vyučovací deň pred Vianočnými prázdninami sa v našej škole konali Vianočné trhy, na ktorých študenti predávali skvelé sladké a slané dobroty, domáce výrobky a výborný vianočný punč. Fotografie z podujatia si môžete pozrieť tu >>>.

Lucia Minarčicová, IV.C: „Celou školou sa šírila vôňa punču a sladkých medovníkov, ktoré sú na vianočných trhoch našou tradíciou. Samozrejme nechýbali ani ďalšie vianočné koláčiky, vianočné kakauko, ale aj ručne robené drevené stromčeky. Pre labužníkov sa na trhoch dokonca predávala aj klobása s horčicou a rožkom. Pre milovníkov rozprávok ste tu mohli nájsť tri oriešky zabalené v peknom obale. Tento rok žiaci využili svoju originalitu naplno. Keďže sú Vianoce za rohom, a nie sú to len sviatky pokoja a oddychu, ale aj sviatky dobrosrdečnosti a dobrých skutkov, naša škola sa rozhodla všetky zarobené peniaze venovať na pomoc deťom v Dojčenskom ústave v Martine. Verím, že tieto trhy nás všetkých naladili do vianočnej atmosféry a tešíme sa na Vianoce ešte viac.“

Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli svojou ochotou a štedrosťou k skvelému priebehu Vianočných trhov.

Vyzbierala sa suma 310 €. Pre Dojčenský ústav v Martine sme   za 265,18 € kúpili zdravotné pomôcky a darovali hotovosť 44,82 €.

 

Mgr. Matejčeková, Ing. Huňorová

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube