streda, 24 apríla, 2024
Článok-škola

CODE DAYS 2019 na SPŠ Martin

Európske týždne kódovania začnú na našej škole v pondelok 7. 10. 2019 o 8.00 podujatím Code Days. Dva dni bude tretie poschodie školy patriť všetkým záujemcom o kódovanie. Žiaci z krúžku programovania predstavia svojim spolužiakom programovanie v Pythone a MicroPythone, možnosti jednodoskového počítača micro:bit, zaujímavé algoritmy a aktivity. Príďte medzi nás a uvidíte v akcii úplne nové roboty –  humanoidný robot, m-bot a ďalšie roboty riadené micro:bitmi. V utorok akcia pokračuje od 9.00 do 13.00.

V pondelok bude prebiehať školská súťaž v riadení robotov ovládaných micro:bitom.

V utorok bude súťaž o najlepšiu svetelnú reklamu, program vytvorený micro:bitom. Uzávierka prihlasovania žiakov a tímov do súťaže s micro:bitmi  je pondelok 7. 10. 2019 o 10.00. Porota v zložení Lenka Huňorová, Perla Ivaničová a Marek Mojík vyhodnotia najlepšie projekty a víťazi sa môžu tešiť na zaujímavé ceny.

Podujatie bolo podporené finačne sumou 400 Eur z Iniciatívy Meet and Code, za čo sa nakúpili pre školu nové micro:bity, rozširujúce moduly a roboty, ktoré budú žiaci používať na vyučovaní informatiky a výpočtovej techniky. 

Na vašu účasť sa teší Lenka Huňorová a žiaci z krúžku programovania.

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube