štvrtok, 25 apríla, 2024
Článok-škola

Exkurzia logistov

Dňa 10.12.2019 sa študenti odboru logistika z II. C a III. C zúčastnili odbornej exkurzie v závode KIA Motors Slovakia s.r.o. v Tepličke nad Váhom v sprievode Ing.  Šteinerovej a Mgr. Juríkovej.

Našou prvou zastávkou bola miestnosť, kde nás formou prezentácie a hovoreného slova zoznámili s históriou závodu a všetkými zaujímavosťami, ktoré sa týkajú samotnej výroby automobilov. Okrem iného sme sa dozvedeli napríklad aj to, že ako jediná automobilka na Slovensku si KIA vyrába motory do automobilov sama. Po úvodnej prednáške nasledovala prehliadka samotnej montážnej haly. Mali sme možnosť sledovať prácu rôznych robotov, ktoré s veľkou presnosťou montovali okná, palubné dosky a ďalšie časti výbavy automobilu. Sledovali sme aj prácu operátorov, ktorí dokončovali montáž ručne. Udivovala náš čistota pracovísk a organizácia práce. V závere sme mali možnosť vidieť, ako sa kontrolujú vyrobené automobily a tiež sme sa dozvedeli, že každé vyrobené auto má už svojho majiteľa. To znamená, že sa nevyrábajú na sklad.

Exkurziu sme ukončili návštevou hradu Budatín, prehliadkou expozície drotárskeho múzea.

Na záver by sme sa chceli poďakovať spoločnosti KIA MOTORS SLOVAKIA s.r.o., že sme túto exkurziu mohli u nich uskutočniť.

M. Kováčová, Ľ. Cicko, II.C

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube