sobota, 27 júla, 2024
Článok-škola

Mobilita ERAZMUS+ Španielsko, Granada

Desiati tretiaci našej školy z odboru Informačné a sieťové technológie absolvovali v marci svoju dvojtýždennú odbornú prax v španielskej Granade.

V spoločnosti Arcan Studios rozvíjali svoje zručnosti pri vytváraní 2D počítačovej hry. Arcan Studios sa špecializuje na výučbu tvorby a vývoja videohier. Ich herné projekty sú dostupné na platformách ako Steam a Google Play, kde ich distribuujú. Sú jediným autorizovaným školiacim centrom spoločnosti Epic Games v provincii Andalúzia.

Žiaci pracovali prvý týždeň v oblasti grafického dizajnu vo vektorovom grafickom editore Inkscape. Vytvorili si vlastné pozadie do hry, hlavnú postavu, postavy dvoch nepriateľov, platformy potrebné na skoky a doplnkové grafické objekty ako životy, smerovače, zbraň. Druhý týždeň žiaci vytvárali 2D hru v programe Unity. Za pomoci anglicky hovoriaceho školiteľa sa naučili ako grafické objekty nahrať do hry, správne im nastaviť parametre v Inspectorovi, animovať postavu, ale aj jej pohyb, jej beh a skok, kolíziu s objektami alebo terénom. Vytvorené hry sa im veľmi páčili a naučili sa veľa zaujímavého, praktického a aktuálneho zo sveta informačných technológií.

Vo voľnom čase spoznávali krásy Granady, jej pamiatky a prostredie. Absolvovali hodinu španielčiny, poznávací workshop v rámci mesta, vyskúšali miestne špeciality, navštívili stredoveký komplex palácov a pevností maurských panovníkov Alhambru a vybrali sa aj na výlet k španielkemu moru do mesta Motril.

Vďaka patrí K.A.B.A. Slovensko za úžasnú príležitosť a skvelú spoluprácu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube