piatok, 26 apríla, 2024
Článok-škola

Python Days 3.0 pokračoval na GVPT Martin

V piatok 21. júna pokračovala IT konferencia už tradične na Gymnáziu VPT Martin. Priemyslováci spolu s gymnazistami mali možnosť vybrať si z 12 workshopov, ktoré paralelne bežali v štyroch odborných učebniach.

Tri workshopy programovania počítačových hier v jazyku Python s využitím modulu Pygame Zero lektoroval Miroslav Biňas – VŠ učiteľ na TU v Košiciach. Žiaci sa naučili základné princípy tvorby počítačových hier a konkrétne spravili základy hier Arkanoid, Space Invaders a Flappy Bird. Pán Biňas svojím nadšením, jednoduchým a zábavným vysvetľovaním nadchol mnohých študentov, ktorí sa s programovaním počítačových hier stretli prvýkrát.

Tri workshopy o robotike a mikropočítačoch micro:bit viedol Ing. Ľuboslav Lacko, redaktor PC Revue a veľký propagátor robotiky.

Dva workshopy o analyzovaní dát viedol Jakub Dubec. Študenti analyzovali štatistické dáta zo seriálu Game of Thrones typu – najčastejšie vyskytujúca sa postava, najdôležitejšia postava a pod. a dáta z filmu Avengers – Superhrdinovia.

Bývalý študent GVPT- Matúš Staš mal pre začiatočníkov pripravenú grafiku v jazyku Python.

Nechýbal náš stály hosť a spolupracovník Michal Kaukič z FRI UNIZA, ktorý sa zameral na na problematiku vizualizácie dát v Pythone.

Všetkým lektorom nesmierne ďakujeme. Vážime si, že svoj čas a vedomosti odovzdali stredoškolskej mládeži. Ďakujeme tiež spoločnosti K.A.B.A. Slovensko za materiálno technické zabezpečenie konferencie.

Veríme, že celá akcia mala zmysel a padla na úrodnú pôdu.

Lenka Huňorová a Alica Karkušová, organizátorky konferencie

Fotogaléria

https://photos.app.goo.gl/JWBMv1MrHZeR7Ag98

https://drive.google.com/drive/folders/1NIj7AFTuhhfTF7eCH81FE8QTYVNXFBes?usp=drive_open

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube