štvrtok, 18 apríla, 2024
Článok-škola

Rezné materiály súčasnosti

Dňa 16.10.2019 Stredná priemyselná škola technická v Martine v spolupráci s popredným výrobcom rezného náradia firmou WALTER Slovensko s.r.o. pripravila pre svojich študentov študijných odborov  zameraných na strojársku výrobu prednášku s názvom „Rezné materiály súčasnosti“, na ktorej sa študenti mohli dozvedieť zaujímavé a nové informácie o výrobe a použití  moderných rezných materiálov, ako sú HSS, Karbidy, Cermety, Keramika a v neposlednom rade CBN (kubický nitrid bóru) a PCD (polykryštalický diamant).

Študenti si mohli niektoré z týchto rezných nástrojov „poťažkať“ prvýkrát a zoznámiť sa s aktuálnymi technológiami v oblasti vysoko produktívneho obrábania materiálov na vlastné oči.

V zaujímavých video ukážkach sa mohli oboznámiť s tým, ako sa v súčasnosti tieto rezné materiály používajú v praxi,aké sú ich technologické a ekonomické výhody a v následnej diskusii si uvedomili, aký pokrok a inovácie je potrebné v tejto oblasti prinášať za účelom znižovania nákladov a zvyšovaním produktivity moderným výrobným podnikom.

Aktuálna situácia v priemysle si vyžaduje udržiavať svoje výrobné náklady na minime, preto je nesmierne dôležité pripraviť absolventov stredných škôl na tento stav a aj vďaka prednáškam, akú sme spoločne s firmou WALTER zorganizovali, sa nám to určite podarí.

Peter Medveď, IV. B

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube