streda, 24 apríla, 2024
Článok-škola

Boli sme v divadle

25. január bol pre žiakov zo IV. C a III. A obohacujúcim nielen z nových poznatkov na vyučovacích hodinách, ale aj z divadelného predstavenia Sen noci svätojánskej v SKD. Komédia od W. Shakespeara napísaná koncom 16. storočia a situovaná do aténskeho paláca a lesa s vílami a škriatkami, v ktorom si ochotníci nacvičujú hru na svadbu s aktuálnymi životnými motívmi – láska, omyl, svadba.

A ako zhodnotili 140 minútové predstavenie naši žiaci?

Adrian: Divadelné predstavenie hodnotím veľmi kladne, páčilo sa mi obsadenie hercov známych aj z televízie. Niekedy bolo Shakespearovo dielo ťažšie pochopiteľné, ale vďaka vtipným scénkam pridaných režisérom sa divadlo aj napriek jeho dĺžke veľmi dobre pozeralo.

Timo: Na divadelnom predstavení sa mi páčili hlavne herecké výkony, myslím, že každého veľmi pobavili. Dej som pochopil, aj keď bol veľmi rozsiahly, ale moc ma nezaujal. Ale celkový dojem je pozitívny a určite si dlho zapamätám tento kultúrny zážitok.

Samko: Mne sa to páčilo, miestami to bolo aj humorné. Niekedy bolo trochu chaotické pochopiť nadväznosť scén, ale bavilo ma to.

Lukáš: Moje pocity z tohto vystúpenia boli nie moc dobré, toto predstavenie som moc nepochopil, takže ma moc nezaujalo.

A čo dodať? Proti gustu žiaden dišputát …

Mgr. Perla Ivaničová

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube