piatok, 19 apríla, 2024
Článok-škola

Konferencia PYTHON DAYS 2.0 – prvý deň

Prvý deň druhého ročníka  informatickej konferencie pre študentov stredných škôl v Martine  (najmä  GVPT a SPŠ) máme úspešne za sebou. Prednášky a workshopy  viedli:   Jakub Dubec, bývalý študent gymnázia, dnes študent FIIT STU a programátor v BACKBONE, s.r.o,  Ing. Ján Kalmár, absolvent našej priemyslovky, dnes programátor spoločnosti Nokia a Marek Mansell, študent FIIT STU,  podpredseda občianskeho združenia SPy, ktoré organizuje konferenciu PyCon ako aj workshopy pre nadšencov programovacieho jazyka Python a pre učiteľov informatiky. Ďakujeme, že svoj čas, vedomosti a skúsenosti, ale  aj  nadšenie, elán a programátorský humor venovali dnes našim žiakom. A to bez akéhokoľvek nároku na honorár!

Veríme, že  prednášky a wokshopy „Python a C“ (J. Kalmár), „Ako písať pekný kód v Pythone“ (J. Dubec), „Možnosti práce s Micro:bitmi“ (M. Mansell), „Základy Data Science v Pythone“ (J. Dubec), zaujali všetkých účastníkov konferencie.

Dnešný  Python Day nebol len o nových moderných technológiách, ale aj o úzkej spolupráci dvoch martinských stredných škôl – Gymnázia Viliama Paulínyho Tótha a Strednej priemyselnej školy. Ďakujeme hosťujúcej škole, GVPT,  za príjemné prijatie a poskytnutie priestorov a potrebnej techniky pre realizáciu konferencie. A hlavným organizátorkám, RNDr. Alici Karkušovej (GVPT) a Ing. Lenke Huňorovej (SPŠ), za perfektne odvedenú spoluprácu.

 

RNDr. Miroslava Šturmová

 

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube